Bakker

Na afronding van de studies Rechten en Duitse taal en letterkunde in Leiden en Leipzig werd ik (Bert Bakker) in 1993 advocaat. Ik doe dit werk na zoveel jaren met alleen maar toenemende passie. Belangenbehartiging op het hoogste niveau, met verstand, kennis en betrokkenheid, dat is mijn doel.

Mijn opdrachtgevers zijn ondernemingen, non-profit organisaties en particulieren binnen en buiten Nederland. Ik heb veel ervaring op het gebied van procesrecht, arbitrage, ondernemingsrecht en arbeids- en sociaal zekerheidsrecht. Ook lastige erfrechtelijke zaken heb ik tot een goede oplossing geleid. Over erfrechtelijke issues houd ik een blog bij op www.erfdesk.nl.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ben ik ingeschreven met als hoofdrechtsgebied verbintenissenrecht. Op grond van deze registratie ben ik verplicht ieder jaar tien opleidingspunten te halen op het gebied van verbintenissenrecht. 

In toenemende mate is de praktijk engelstalig. Omdat ik in Duitsland en in franstalig Kameroen (Afrika) woonde, is een deel van de praktijk duits- en franstalig.

Ik houd van juridische en menselijke diepgang. Voor alles ben ik op zoek naar juiste analyses en oplossingen. Als er geprocedeerd moet worden, ben ik ferm. Bij de geschillenbeslechting is er naast de juridische expertise ook aandacht voor de psychologie van het conflict. Een heldere analyse en focus leidt tot een krachtige aanpak.

Ik heb ruime ervaring met Duits-Nederlandse rechtsbetrekkingen en (internationale) arbitrages. In 2002 voltooide ik de Grotius Opleiding Mededingingsrecht. Behalve als advocaat ben ik geregeld werkzaam als secretaris voor het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI). Ik adviseer voedselbanken over beslagvraagstukken. Verder ben ik als bestuurder actief in diverse maatschappelijke organisaties. Ik was lange tijd bestuurslid van de Nederlands-Duitse Advocatenvereniging en docent Burgerlijk Procesrecht in de beroepsopleiding voor advocaten.

Voor cliënten ben ik zowel via het kantoornummer (030 – 243 86 96) als mobiel (06 – 55 33 52 92) bereikbaar, zo nodig ook buiten kantooruren.

— Deutsch —

E.H. (Bert) Bakker berät Unternehmen und Privatpersonen. Seit 1993 beschäftigt Bert Bakker sich mit grenzüberschreitender Dienstleistung für deutsche Unternehmen. Die Rechtsgebiete der Kanzlei sind Unternehmensrecht, (internationales) Prozessrecht, Vertragsrecht, Arbeitsrecht.

Da Bert Bakker sowohl Jura als Germanistik studierte und in der BRD lebte, ist die Rechtsanwaltpraxis teilweise deutschsprachig.

Die langjährige Erfahrung, die Stundensätze sowie die Dienstleistung sind für (deutsche) Unternehmen und Privatpersonen attraktiv. Bert Bakker ist seit 1999 als Dozent für Prozessrecht in der Berufausbildung für Rechtanwälte tätig. Er war von 1996 bis 2006 Vorstandsmitglied der Deutsch-Niederländischen Rechtsanwaltsvereinigung e.V.

Die Kanzlei ist über die Kanzleinummer 00 31 30 243 86 96 sowie (auch außerhalb Bürozeiten) mobil über 00 31 6 55 33 52 92 erreichbar.